Effectieve bestrijding

Mede door jarenlange vakervaring kunnen wij voor u het meest voorkomende ongedierte probleemloos verwijderen. Bekijk onze pagina bestrijding voor meer informatie

Bijen

Een bij is een sociaal levend insect. Doordat het veel bloemen bezoekt voor het afnemen van nectar en stuifmeel, zorgt hij automatisch voor bestuiving.

De bij is sociaal. Dit houdt in dat ze niet alleen kunnen leven, maar wel heel goed in groepen kunnen vertoeven zoals wij ze kennen. Een goede bestuiving kan tot aanzienlijk meer opbrengst lijden. Tevens kan de imker was en honing oogsten. Van nectar wordt in de maag van de bij honing gemaakt die word opgeslagen in de door de bijen uitgezwete was raadjes.
De honing is eigenlijk hun wintervoorraad om het volgende voorjaar te halen. Tevens is het mogelijk om Propolos uit een bijenkast te nemen.

Propolos is door de bijen een zelf gemaakte lijm die tevens ontsmettend werkt.

Zo kunnen de bijen hierdoor ziekten voorkomen in de bijenkast, maar ook mensen gebruiken het. Bijvoorbeeld om hun mond te ontsmetten bij keelklachten en er zijn zelfs Propolos snoepjes in de handel.
Koninginnegelei is tevens een product dat door bijen kan worden geproduceerd.
Eigenlijk maakt de bij dit om de bijenkoninginnen te voeden. Als er een maximale hoeveelheid aanwezig is, wordt het afgenomen en in een potje voor veel geld verkocht.

Bijenbestrijding

Het is voor veel mensen erg angstig als er ineens een zwerm bijen als gekken heen en weer schieten in hun naaste omgeving. Wij weten daar goed mee om te gaan en doden de bijen alleen maar als dit echt niet anders kan.

Doordat wij in 2008 zelf imker zijn geworden zijn de bijen bij ons tijdens de bijenbestrijding gelijk in goede handen.

In de meeste gevallen is het probleem dan ook diezelfde dag nog opgelost en krijgen de bijen een woning aangeboden in de vorm van een bijenkast.
Aangezien het niet goed gaat met de bijen, dragen wij daar graag ons steentje aan bij.
 
Mochten wij te veel zwermen bezitten dan worden daar andere imkers in binnen- en buitenland weer mee blij gemaakt.

Killerbee

De killerbee wordt vaak verward met de Hoornaar wat soms net een kleine helikopter is. De Hoornaar is in ons land de grootst voorkomende wesp maar wel erg zachtaardig. Vaak komen zij in de schemer op het licht af en brengen zodoende mensen aan het schrikken. Ze komen niet op zoetigheid af. Voor de zogenaamde killerbee, die in staat is om mensen te doden, hoeven wij in ons land gelukkig nog steeds geen zorgen te maken.

Neem contact met ons op voor vragen over het bestrijden van bijen.