Effectieve bestrijding
Mede door jarenlange vakervaring kunnen wij voor u het meest voorkomende ongedierte probleemloos verwijderen. Bekijk onze pagina bestrijding voor meer informatie
Tips ter voorkoming van dierplagen
Wespen
Wespen nesten voorkomen: inspecteer de schuur, zolder en andere ruimtes in het voorjaar op kleine beginnende nestjes ter grote van een tennisbal. Deze zijn makkelijk met een stok te verwijderen en je voorkomt hiermee een groot nest.
Wespen in de zomer: doe als er veel wespen zijn regelmatig een schone vuilniszak in de afvalbak en spuit deze in met een insecticide (spuitbus voor kruipende insecten). Zo voorkom je grote hoeveelheden wespen rond de afvalbak.
Wespen: zet op de tafel een schoteltje met een doorgesneden citroen met hierin kruidnagels. Gestoken wespen blijven hierdoor uit de buurt.
Wespen biologisch: zet de wespenval met zoetigheid niet te dicht bij het terras zo lok je ze bij het terras weg.
Wespen nest verdelgen, gebruik altijd een Spuitbus met een slangetje. Met deze slang kun je in de vliegopening spuiten, maar je kunt hem ook door de want van het nest steken en zo spuiten. Doe dit bij voorkeur `s morgens vroeg want dan zijn de wespen nog rustig.
Steek het wespennest in brand. Kijk uit voor vervolgbrand.
Mieren
Mieren (biologisch): voer ze met honing en zelfrijzend bakmeel. Bij het snoepen van de honing nemen ze zelfrijzend bakmeel tot zich, waardoor zij zo dik worden en daarna kapot spatten.
Mieren: Leg een kleine hoeveelheid mierenpoeder op de plek waar ze verdwijnen en herhaal dit zolang als nodig is. De mieren nemen dit mee het nest in en gaan vervolgens dood, dit geldt niet voor eco poeder.
Vliegen
Vliegen voorkomen biologisch: gebruik horren en vliegen gordijnen en dek de mest af met plastic of grond.
Vliegen biologisch: gebruik insecten lampen, deze zijn te koop in verschillende kwaliteiten en verschillende capaciteiten.
Onkruid
Onkruid Biologisch; maak water heet en giet dit over het onkruid. Het onkruid gaat hierdoor dood.
Steenmarters
Steenmarters voorkomen: inspecteer uw woning en maak alle in- en uitgangen dicht met stevig gaas. Zo hou je de ventilatie en voorkom je steenmarters.
Hommels
Hommels, bijen wespen en muizen voorkomen: Maak alle spouw openingen dicht met ventilatie hor gaas, zodanig dat er wel ventilatie blijft.
Bladluis
Bladluis: los groene zeep spiritus of afwasmiddel op in water en gebruik dit als spuitmiddel. Herhaal dit indien nodig.
Muizen en ratten
Muizen/ratten biologisch: Gebruik bij voorkeur klapvalletjes met lokaas van pindakaas of noten. Ze zijn snel dood en pindakaas en noten vinden zij veelal lekkerder dan kaas. Heeft u er moeite mee dat de muis wordt gedood, dan zijn er valletjes in de handel waarmee de muizen/ratten levend gevangen kunnen worden. U kunt ze dan ergens in de natuur weer vrij laten.
Mieren
Mieren: Leg een koperen voorwerp, zoals koperen geld, op die plaatsen waar de mieren naar binnen gaan. Ze ontwijken deze plekken en met een beetje geluk zijn we van het mieren probleem af.
Vogels
Vogels biologisch: plant in uw tuin Nepeta (kattenkruit). De katten uit de buurt komen om hierin te slapen waardoor de vogels weg blijven.
Mieren
Mieren biologisch: zaai rondom je huis Goudsbloemen of Afrikaantjes. Het is leuk om te zien, tevens verstoten zij door hun geur de mieren.
Vogels
Vogels in de tuin: gebruik de band van een oude video of cassette. Haal de band uit het omhulsel en span hem goed strak. Door de wind gaat het bewegen en door het geluid blijven vogels uit de buurt.
Wespenprik
Zuig het gif uit met een speciaal daarvoor bestemd handpompje of anders met de mond. Dep het af met ammoniak of oorvet uit je oor. Dit kost niets en het verzacht de pijn.
Wespennest
Spuit het nest vol met haarlak. Doordat zij aan elkaar blijven plakken gaan zij dood.
Slakken
Maak een val door een glazen pot rechtop in te graven met de boven zijde gelijk met de grond vul deze fles voor de helft met bier. De slakken worden aangetrokken door de geur en verdrinken in het bier, voor sommigen een aangename dood.
Onkruid
Onkruid en groene aanslag: wees in de winter niet te zuinig met zout omdat niet alleen sneeuw en ijs verdwijnt, maar ook onkruid en groene aanslag. Kijk uit voor de gras kanten!
Onkruid in de tuin: plant b.v. rabarber of aardbeien in landbouwplastic. De grond blijft hierdoor vochtig en er ontstaat geen onkruid onder het plastic.
Kraaien
Kraaien: hang een dode kraai met touw aan een stok in uw tuin, een vogelverschrikker kan ook helpen. Verwissel de kleren wel zo nu en dan anders gaan de kraaien erop zitten omdat ze er aan gewend raken.
Zilvervisjes
Zilvervisje; zorg ervoor dat het niet te vochtig is. Veel stoken en ventileren, dan verdwijnt het zilvervisje veelal vanzelf. Een bouwdroger kan ook.
Mollen
Mollen: Steek een stok in een mollenrit en zet er een fles omgekeerd op. Door de trillingen gaat de mol op de vlucht.
Mollen: graaf een fles met een smalle hals zodanig in de grond dat de hals er ruim uitsteekt. Doordat de wind langs de opening van de fles suist gaat de mol op de vlucht.
Mollen : Breek een fles en stop de stukken glas in een mollenrit. Komt de mol in aanraking van het glas dan gaat hij dood
Stoute kinderen
Stoute kinderen in de moestuin; strooi wat witte kalk over de worteltjes en de radijsjes en zet er een bordje "vergif" bij. Dit voorkomt diefstal en ergernis
Wortelvlieg
Wortelvlieg bij wortels: meng een flinke hoeveelheid koffiedik door de grond waar we de wortels willen zaaien. De wortels hebben hier geen nadelen van maar worden minder aangevreten door de wortelvlieg, omdat de geur van de koffie de wortelvlieg in de war maakt.
De was
De was: gebruik bij mooi weer de waslijn in plaats van de wasdroger. Hierdoor slijt uw was minder snel en verbruik je minder elektriciteit.
Lukt het bij één van bovenstaande bestrijdingen niet of is het onuitvoerbaar, went u dan tot een beroeps bestrijder. Ook Aa de Hondsrug staat graag voor u klaar met de juiste oplossing.
Heeft u ook een tip, wij plaatsen hem er graag bij.
Mail hem door aan info@aadehondsrug.nl