Effectieve bestrijding

Mede door jarenlange vakervaring kunnen wij voor u het meest voorkomende ongedierte probleemloos verwijderen. Bekijk onze pagina bestrijding voor meer informatie

Steenmarter

Last van steenmarters? Afschieten is geen optie. Lees het artikel >>

De auto
De steenmarter wordt steeds meer een probleem voor de samenleving. Om te zien zijn ze schattig en mooi. Maar buiten zijn ze in staat om onder de motorkap al aardig wat schade aan te richten en daarom moeten we dit voorkomen. Door een bak van gaas te maken en deze onder de auto te schuiven, kunnen we voorkomen dat ze onder de motorkap gaan. Ze moeten dan via de gaasbak onder de motorkap maar omdat ze dan met hun poten wegzakken in het gaas doen ze dat niet.
 
In gebouwen
Steenmarters komen veel in gebouwen voor waar ze hun naam aan hebben te danken.
Het is soms raadselachtig hoe ze de ingangen in gebouwen weten te vinden. Soms kost een inspectie uren om te vinden hoe en waar ze naar binnen gaan.
Eenmaal binnen zoeken zij ruimtes op zolders en tussen vloeren die wij niet gebruiken. Maar ook in de spouw en op verlaagde plafonds. Met steenwol-isolatiedekens maken ze graag een rommeltje.
Ze poepen alles onder, nemen kadavers mee naar binnen die ze maar half opeten en laten ze dan achter met als gevolg: vliegen, maden en stank. Ook vlooien nemen ze vaak mee naar binnen en dan hebben we het nog niet over het lawaai gehad waar mensen last van kunnen hebben.
Zoals u wellicht weet leven steenmarters ‘s nachts. In de schemer vertrekken ze en als hun buik vol is komen terug om overdag te gaan slapen.
 
Bestrijding/voorkoming
Aa de Hondsrug bestrijding uit Gieten heeft al heel wat gebouwen steenmarter dicht gemaakt.
Als de marters verdreven zijn, wordt er begonnen met het werk.
Alle openingen worden zorgvuldig met metselwerk, bouten of speciaal martergaas dicht gemaakt.
De schade binnen wordt hersteld, isolatie wordt gerepareerd, de uitwerpselen worden opgeruimd en klaar is kees!
U kunt nu zelf weer in dit gebouw leven.

Neem contact met ons op voor vragen over het bestrijden van steenmarters.