Effectieve bestrijding

Mede door jarenlange vakervaring kunnen wij voor u het meest voorkomende ongedierte probleemloos verwijderen. Bekijk onze pagina bestrijding voor meer informatie

Wespen

Wespen zijn zoals de meeste mensen niet weten, erg nuttige insecten.
Wespen zijn vleeseters en worden wel de hyena’s van de insecten genoemd omdat ze erg veel insecten vangen om hen broed (ongeboren wespen) te voeden. Ze hebben dit nodig voor de natuurlijke eiwitten.
Voor mensen zijn wespen niet erg geliefd omdat ze flink kunnen steken. Vooral mensen die allergisch zijn of mensen met kleine kinderen willen na het ontdekken van een nest deze zo spoedig mogelijk laten verwijderen.

Een wespennest groeit onder gunstige omstandigheden erg snel en kan in een seizoen wel uitgroeien tot 5000 wespen.

In het najaar zit de taak van de werksters er op, ze zijn niet meer nodig als nestbouwer of voor het halen van voedsel. Wespen worden in de nazomer vervelend, ze komen op zoetigheid af. Deze zoetigheid krijgen ze zomers van de wespenlarven. Larven eten insecten en scheiden een zoetige stof af. Gezien de wespen hier gek op zijn, wennen ze zo aan zoetigheid.
Alle wespen sterven af bij het beginnen van de winter en alleen de jonge koninginnen, die dit jaar geboren zijn, overwinteren.
Het is gunstig om in het najaar een actief wespennest te vernietigen omdat ze onder gunstige omstandigheden wel 30 tot 80 nieuwe koninginnen aan kunnen maken, die op hun beurt overwinteren en in het voorjaar een nieuw nest maken.
Omdat wespen doorgaans geen bloemen bezoeken, is de wesp geen bestuiver.

Wespenbestrijding

Wilt of kunt u de bestrijding niet zelf uitvoeren, dan bent u bij Aa de Hondsrug bestrijding aan het juiste adres.
We kunnen diverse methoden toepassen maar de meest gebruikte is de methode met behulp van de hoge druk poeder spuit.
Hierbij wordt een met wespenpoeder gevulde spuit op druk gebracht tot 2 a 3 atmosfeer.
Door deze druk wordt het poeder meegenomen en tot wel een meter ver in de opening geblazen.
De wesp is, nadat het in contact is gekomen met het poeder, niet acuut dood. Daardoor vindt een betere verspreiding van het ingebrachte poeder plaats.

Aa de Hondsrug geeft altijd garantie en heeft een tal van hulpmiddelen om de wespenbestrijdingbestrijding tot een geslaagd einde te brengen.

Neem contact met ons op voor vragen over het bestrijden van wespen.